Bemutatkozunk
kezek
Tudástár
pszichológus

Dr. Duba Andrea
aktív-analitikus terapeuta,
 
szupervízor,
metamorphoses meseterapeuta
Bejelentkezés, díjszabás

Hozzám nem betegek, hanem olyan, fejlődni vágyó emberek fordulnak segítségért akik érzelmi, vagy  párkapcsolati problémákkal küzdenek.
A kiváltó ok lehet például önértékelési, önérvényesítési probléma, házassági krízis, vagy az anyasággal, női szerepekkel való konfliktus is.pszichiáter

Dr. Ormay István
pszichiáter, aktívanalitkus szakpszichoterapeuta szakorvos
Bejelentkezés, díjszabás

Belgyógyászból
lettem pszichiáter, majd pszichoterapeuta szakorvos, így az embert a maga testi - lelki - és társas-kapcsolati egységében szemlélem.
Gyógyszeres és pszichológiai terápiákat alkalmazok.
2000 óta csak magánorvosként dolgozom.

A konzultáció, vagy terápia segít abban, hogy a hozzám fordulók új nézőpontból lássanak rá a helyzetükre, önmagukra, problémáikra. Ha valaki mélyebben megérti és jobban elfogadja önmagát, képes lesz kilábalni a válságos helyzetekből, és tovább fejlődni. Szeretném a hozzám fordulókat hozzásegíteni ahhoz, hogy női illetve férfi létükben minél teljesebben, minél több örömöt adva és kapva tudjanak kibontakozni, és párkapcsolataikban  egymást kiegészítő szövetségesek lehessenek.

Kiemelt érdeklődési területeim: párkapcsolatok, női szerepek, anyaság nehézségei és örömei, a munka pszichológiája, szupervízió.

Orvosként közel tíz évig dolgoztam a "Lipóton", majd pszichoterápiás és tanácsadói területeken képződtem tovább, elsősorban aktív-analitikus szakirányban.
2005-ben a KGRE-n supervízor másoddiplomát szereztem.

2005 óta foglalkozom dél-indiai táncművészettel, ami fontos részévé vált az életemnek. 2008-19 közt az Aktív-Analitikus Pszichoterapeuták Egyesületének ügyvezető elnöke voltam, jelenleg oktatói és szupervízor feladatokat látok ott el.

Társammal rendszeresen tartunk csoportos szupervíziókat a segítő szakmában dolgozóknak. 2018-ban Metamorphoses Meseterapeuta szakképesítést szereztem.ELATED PageKits © 2004 ELATED.com/PageKits.comHa betegeimnél gyógyszeres kezelésre van szükség, ezt minden esetben pszichoterápiával együtt alkalmazom. Számos betegséget csak pszichoterápiával kezelek. Specialitásom például a hangulatzavarok, szorongások, pszichoszomatikus betegségek, de nem foglalkozom szenvedélybetegségekkel (függőségek) és a szkizofrénia körébe tartozó kórképekkel.

Sokan azonban a fejlődés igényével keresik fel a rendelőnket. Azért fordulnak hozzám, mert tovább szeretnének lépni az életükben, az „élet nagy kérdéseire” keresik a választ. Csak néhány fontosabb  témát említenék: szerelem, szex, hatalom, munka, egészség, veszteség, halál…

2002 óta, tradicionális chen stílusú taijiquan (tájcsicsuán) gyakorlóként is keresem az egészség megőrzésének és az ember kibontakozásának a lehetőségeit. A tájcsicsuán és a pszichoterápia
integrálásának hazánkban úttörőnek mondható kezdeményezéséről honlapomon tájékozódhat.

Az Aktív-Analitikus Pszichoterapeuták Egyesületének (
AKAPE) elnöke voltam 2008-2019-közt, és kiképző terapeutája vagyok jelenleg is. 2019-ben megalakítottam a Szerdánként egy Társaság szupervíziós szakmai műhelyt. 2020 óta évfolyamvezetői és oktatói gyakorlatot folytatok Szegeden, a "Fészek" pszichoterapeuta szakorvosi képzésben.


  Szakmai önéletrajz
 Facebook Szakmai publikációk
Videoklinika
Konzultáció Műhely
Tájcsicsuán oldalam